Winst voor onze BAS meiden tegen ’t Harde 1

Het is nog vroeg: “Mama, je hebt corvee vandaag… dat vergeet je toch niet hè?” Zoals niemand
waarschijnlijk nog doet verbazen kom ik iets later het veld op, met ‘de ochtend Latte Macchiato’ in
de hand. Even checken: “Heb ik al iets gemist mensen?” Gelukkig was dit niet het geval dit keer…
Als eerste zie ik een gevaarlijke actie van de tegenstander, die dankzij een lange sprint van Lieke nèt
op tijd verstoord werd. Het scheelde weinig of 0-1 achterstand kon worden genoteerd. Al vrij snel
voetbalt BAS meiden 1 merendeel op de andere helft. Schot, na schot wordt afgevuurd, maar de
keeper lijkt niets te willen doorlaten vandaag. Ook een afstandsschot van Myrthe lijkt geen indruk te
maken. Het blijft 0-0. Wat ons vaker overkomt, gebeurd vanmorgen ook. Na een dubbele corner in
ons voordeel, speelt ’t Harde in snel tempo de bal naar onze helft. Ze benutten hun 2e
kans goed en
maken de 0-1 voorsprong!
De gelijkmaker volgt vrij snel (Roos), na een prachtig overspel tussen de meiden uit de voorhoede. De
tegenstander is compleet weggespeeld. Mooi om te zien, dat vlot over spelen daadwerkelijk
resultaten boekt! Na deze 1-1 lijkt het volgende doelpunt maar niet te willen lukken. Kansen te over
en schoten genoeg… de keepster houdt alle ballen tegen… #rust
Na de rust proberen Shirley, Luna en Ilse druk te zetten voor de goal de 1e acht minuten. Er mist wat
pit en felheid. Als we ons veilig willen stellen met een 2-1, dan moet er nu een stapje bij concluderen
wij als toeschouwers aan de zijlijn. Tja. Dit is ook het doel van de tegenstander natuurlijk, die haar
kans sneller weet te benutten dan wij. Het wordt 1-2. #oei! En dan… bijna onverwacht, krijgt Ilse via
Luna de bal en stift hem prachtig over de keepster het goal in. Yes, het is weer gelijkspel. Zal een
lobje dan de nieuwe tactiek zijn om te kunnen scoren?
De meiden krijgen de smaak te pakken. Wederom een perfecte paas van Luna aan Ilse, die de bal
keurig afmaakt. Het is 3-2, met nog 12 minuten te gaan… De meiden van BAS laten ons wat rommelig
voetbal zien deze fase van de wedstrijd. Denken onze meiden dat ze de buit nu al binnen hebben?
Vanaf de zijlijn hoor je vele enthousiaste stemmen van meedenkende ouders. Er wordt zichtbaar
meegeleefd en aangemoedigd. De tijd dringt en het is spannend. Gelukkig lukt het Myrthe een mooie
voorzet te geven, die Ilse wederom super afmaakt. Gelukkig… de veilige 4-2 is een feit. Pfff.
‘T Harde vecht voor een extra doelpunt en geeft niet zomaar op. Een wat nonchalante houding van
ons team maakt zelfs kansen voor de tegenstander mogelijk. Volhouden dames! Na een voltreffer
tussen Myrthe en haar tegenstandster lijkt Myrthe geblesseerd, maar komt al vrij snel weer het veld
in. De meiden raken zichtbaar moe. Er volgen steeds meer missers, we zien dromerigheid en er
ontstaat steeds meer ruimte voor ’t Harde. Na een prachtige redding van Sterre wordt er dan
eindelijk afgefloten.
Dionne, Jacqueline, Maureen, Lieke en Christina vormen afwisselend de verdediging vandaag. Wat
hebben ze weer hard werkt voor deze geslaagde wedstrijd. Top meiden!! Als laatste is het nog leuk
te melden, dat Maureen vandaag met volle overtuiging heeft gescoord bij de penalty’s (op Dionne en
Ilse na, werden verder alle penalty’s door ons gemist).
Aankomende week zijn we vrij en zaterdag 20 mei a.s. om 9.00uur is iedereen weer van harte
uitgenodigd op ‘de Schelp’, waar BAS ME1 het tegen Genemuiden mag opnemen. Jullie komen toch