Staphorst MO11-1 5 - 3  BAS MO11-1
29-4-2017, 10:00 uur
Staphorst

Staphorst MO11-1 – BAS MO11-1

We vertrokken deze zaterdag om 8.30 richting Staphorst. Het verste plekje waar we deze competitie moeten voetballen, bijna 40 minuten rijden. Bij aankomst scheen de zon nog maar 5 minuten later begon het lichtjes te regenen. Luna en Roos waren in Biddinghuizen achter gebleven om de meiden van BAS MO11-2 te ondersteunen. Zij hadden door ziekte en vakantie te weinig speelsters. Top meiden, dat jullie je hebben aangeboden om het andere team te helpen. Dit is pas team en club spirit!
Vijf minuten te laat werd er af getrapt door de meiden van BAS. Christina en Ilse stonden eerst als wissel. De bal ging over en weer en de meiden waren aan elkaar gewaagd. Sterre reageerde goed op een schot van Staphorst door naar de bal te duiken. Na 12 minuten werden Lieke en Maureen gewisseld en kwamen Ilse en Christina in het veld. Ilse zette meteen de vaart erin en rende met de bal aan de voet richting het doel van de tegenstander. Maar helaas, daar stond nog een keeper die de bal goed tegen hield. Maureen deed nog een poging met een kleine afstandsschot, maar helaas had deze te weinig snelheid en de keeper pakte de bal. Meteen trapte de keeper de bal uit, Staphorst speelde goed over en de bal belande achter Sterre in het doel, 1-0.
Inmiddels was het gestopt met regenen, en de BAS meiden werden door de meegereisde moeders hard aangemoedigd. Dionne, Lieke en Jacqueline stonden hun mannetje achterin en liepen de tegenstanders behoorlijk in de weg zodat er weinig kansen ontstonden. Aan de andere kant kreeg Ilse nog een kans om een goal te maken maar deze ging net naast. Mirthe had ook nog een mooi schot, maar deze wilde er ook niet in.
Rust stand 1-0, dus er was nog van alles mogelijk. De meiden kregen een oppepper van Polly en Els en fanatiek werd er aan de tweede helft begonnen. Nu was Staphorst meer aan de bal en dit resulteerde meteen in de 2-0. Kort daarop volgde de 3-0, een bal voor Sterre die ze onmogelijk kon stoppen. BAS kreeg een hoekschop die Mirthe loeihard richting het doel schoot. Deze kwam keihard tegen het been van de keeper aan en rolde zo het doel in, jippie 3-1!
Maar Staphorst rende weer weg met de bal en de spits scoorde meteen de 4-1. Maar BAS bleef strijden en ging de duels vol aan. Shirley ging er vol in en dit resulteerde dat Maureen de bal weer kon afpakken en de bal aan Ilse gaf die met een kleine solo op de keeper afging, en ja hoor, de bal lag achter de keeper in het doel 4-2. Maar na 2 minuten kwam het antwoord van de tegenstander alweer, 5-2. Met nog 4 minuten te spelen en de bal over en weer gingen, kwam de bal voor de keeper terecht van Staphorst en kon Ilse de bal er net in schoppen 5-3, een klutsbal…..
Dit was tevens de eindstand. De meiden hebben weer hard gewerkt maar konden elkaar niet altijd vinden. Positiespel blijft lastig…….