Harde 't MO11-1 4 - 1  BAS MO11-1
18-3-2017, 11:30 uur
Schenk Oost, Bovenweg 8 't Harde

’t Harde….. uit……. altijd lastig

Na het gelijke spel tegen het “onbekende” Staphorst volgde vandaag een lastig uitwedstrijd tegen het bekendere ’t Harde. Vorig seizoen kwamen ze deze meiden al 3x tegen en werd er 3-0, 4-0 en zelfs 5-0 van verloren. Na de winterstop zijn helaas alle uitwedstrijden al verloren gegaan…. een mooi moment om de weg naar boven weer in te slaan. Op papier dus een zware dobber, maar niets is onmogelijk.
In het schitterende BAS rood-wit betraden de meiden het kunstgras. Na een degelijke warming-up kon de wedstrijd beginnen. De meiden speelde zeker niet verkeerd, maar ’t Harde was net iets handiger met de bal. Ze tikte de bal makkelijk heen en weer en zette BAS onder druk. Ze wisten hun kortgeknipte balvaardige spits makkelijk te vinden die zo vrij al een vogel kon draaien en kappen voor de goal van Sterre. Na een paar ballen naast de goal was na een kwartiertje ’t Harde die de 1-0 op het scorebord zette. De speciaal meegereisde social-media reporter had nog maar net deze goal in de WhatsApp gezet waarna de 2-0 ook al in het netje lag. Aanmoedigen van het thuisfront stoomde via de digitale snelweg binnen en de meiden begrepen dat er een schepje bovenop moest. Buffelend en bikkelend kwam er een einde aan de eerste helft. Waarschijnlijk door alle berichten was het de social-media reporter die een doelpuntje had gemist, maar gelukkig was er een oplettende coach die hem attendeerde op een 3-0 ruststand.
In de rust werden de dames nog eens goed en serieus door Polly toegesproken. Het zou zonde zijn als we hier een pak slaag zouden krijgen.
De uitstekend fluitende scheidsrechter gaf het signaal om weer op te stellen, zodat de tweede helft kon beginnen. De tweede helft is nog maar net begonnen en Myrthe scoort, 3-1 !!! Zou dit dan de ommekeer zijn in de wedstrijd…? Genietend van het doelpunt is het helaas ’t Harde die de marge weer op 3 doelpunten brengt met de 4-1. Wel merkte bij de meeste dames dat er een soort geloof was naar nog een doelpuntje. Er werd duidelijk beter gevoetbald door onze meiden, maar de kortgeknipte dame van ’t Harde was als een luis in de pels. Ze kon de bal (te) makkelijk aannemen en kon nog een paar keer gevaarlijk zijn. Maar wij hebben Sterre die de resterende tijd van de wedstrijd met de hulp van haar verdediging (en soms iets geluk) niet meer hoefde te vissen.
Conclusie: eerste helft 3-0 verloren, tweede helft 1-1 gelijk. Jammer van de eerste helft maar de lijn van de tweede helft doorzetten naar de volgende wedstrijd. Komende zaterdag zijn de dames vrij, dus kan er extra getraind worden. Dat belooft vuurwerk 1 april wanneer ze op bezoek gaan bij Genemuiden.