11-3-2017, 09:00 uur

Jarige Shirley scoort op deze stralende ochtend 3 doelpunten tegen Staphorst

Biddinghuizen, 11 maart 2017- Yes! De zon straalt. De meeste meiden gaan vol goede moed per fiets
naar het voetbalveld. Vele supporters blijken aanwezig deze stralende ochtend, als deze reporter in
de 3e minuut komt aangerend. Bij aankomst wordt mij direct verteld, dat ik mag noteren dat ik het
openingsdoelpunt gemist heb #oeps… ! Nu was het een 1e
goal voor Staphorst. Dus dat scheelt weer
voor de ‘verwerking’.
Er wordt hard gevochten in het veld. Na 5 minuten vinden de 1e wissels bij BAS plaats. Vele
gevaarlijke aanvallen van Staphorst zien we op onze helft. Naast de fantastische reddingen van
Sterre, krijgen de meiden van Horst ook regelmatig weerstand van onze verdedigsters (Dionne, Lieke,
Jacqueline). Na vele minuten op eigen helft te hebben gespeeld, trekt Luna vanuit een tegencorner
het veld open middels een voorzet via de rechtervleugel naar Roos. Ook Christina komt vanuit
achterin goed mee naar voren. Mooie aanval! De 1e helft gaat moeizaam. De meiden moeten er
zichtbaar hard voor werken.
De 2e helft krijgt Staphorst het wederom voor elkaar om binnen 3 minuten het 2e
tegengoal te
scoren. Alle toeschouwers van BAS moedigen aan. Al snel volgt er bij ons een wissel van 3 verse
spelers. Gelukkig, want het uithoudingsvermogen van onze meiden is door het geringe aantal
trainingen van de afgelopen maanden (i.v.m. slechte weersomstandigheden) helaas nog niet op het
wenselijke niveau.
BAS geeft op tijd wat druk. Bij een 2e
corner ontstaat er voor het doel van Staphorst een mooi kansje
voor onze meiden. “Oei, dat scheelde niet veel”! Gelijk volgt er een nieuwe aanval. Maureen vuurt
een geweldige voorzet af naar Shirley, die deze bal dan ook keurig afmaakt. Het staat 1-2! De keeper
van de tegenstander wordt na vele tranen gewisseld, omdat 1 van onze speelsters haar geraakt zou
hebben? Het is voor ons niet duidelijk wat er gebeurde.
De focus ligt voor onze meiden duidelijk op een 2e doelpunt. Maureen weet namelijk wéér een
prachtige voorzet te geven die resulteert in 2-2 (Shirley). De leidster van Staphorst horen we de
laatste fase van de wedstrijd steeds meer mopperen. De speelsters doen in haar ogen weinig goed.
Dit lijkt BAS juist te motiveren, want na een zachte voorzet van Myrthe, weet onze jarige Shirley ook
het 3e doelpunt in het goal van Staphorst te duwen! Het is nu 9.45uur en de stand is 3-2. Gaan ze dit
vasthouden?
Het enthousiasme is er en er volgen diverse dreigingen voor het doel van Staphorst. Myrthe neemt
een corner, waarvan de bal bijna via de 2e paal naar binnen draait. De bal komt met grote snelheid
op onze helft. Sterre laat ons getuigen zijn van een mooie redding, maar dan…. toch nog een beetje
onverwacht, worden we verrast met de verdiende gelijkmaker van Staphorst (3-3). De wedstrijd
wordt na 5 spannende laatste minuten besloten met deze gelijke score.
Volgende week mogen de meiden eerst uitslapen😊. Ze spelen pas om 11.30uur uit tegen ’t Harde!
Gelukkig gaan we betere tijden tegemoet, waarbij er weer lekker gewerkt kan worden aan de
conditie van ME1. Dit zal de komende weken vast terug te zien zijn in het uithoudingsvermogen en
de snelheid van onze speelsters. Wat een top team hebben we (incl. leiders en trainers) … #trots!