USV MO11-1 1 - 2  BAS MO11-1
17-9-2016, 08:30 uur
Hulsterlanden, Koningin Julianalaan 71 Nieuwleusen

Het vroege opstaan wordt beloond

Het is nog donker als bij de BAS-meiden de wekker gaat. Vandaag staat er een wedstrijd tegen USV uit Nieuwleusen op het programma. Aangezien er al om 08.30 afgetrapt moet worden vertrekken de dames om 07.00 vanaf de Schelp.
Aangekomen op sportpark Hulsterlanden is het omkleden en naar het natte gras. Stipt 08.30 geeft de scheidsrechter het startsein voor de wedstrijd. Met het slaap nog in de ogen is er na nog geen 2 minuten de eerste kans voor USV. Gelukkig is Sterre wel wakker en weet haar doel schoon te houden. Een minuut later is het weer USV die de weg richting onze goal weet te vinden, maar ook deze kans weten ze niet te verzilveren. Waar het vorige week nog met 3 vingers in de neus ging is dit toch echt even wat anders. Het zal een pittig potje worden. Denkend aan die mooie overwinning van vorige week (of een beetje dromen) is het weer USV die de aanval kiest. Na 8 minuten voetbal nog geen kans gezien van onze meiden. Het zal toch niet……… nee gelukkig niet. Na een kleine 10 minuten is het tikkie takkie voor de goal van USV, maar voor open goal schiet Shirley de eerste BAS-kans helaas net naast. De meiden zijn wakker en trekken gezamenlijk ten aanval. Strijdend in de verdediging en op het middenveld de bal naar voren!!!! Maureen doet enkele pogingen, maar helaas….. Roos probeert het goed, maar helaas…….. de bal wil er niet in. Waar USV goed uit de startblokken vertrok is het nu BAS die aan de touwtjes trekt. Enige irritatie is bij de tegenstander merkbaar en de opstomende Myrthe wordt gemeen gehaakt. Deze tegenstander laat niet met zich sollen. De minuten tikken weg, BAS neemt wat gas terug, USV valt nog wat aan, maar echt gevaarlijk worden beide partijen niet. Dionne heeft haar verdediging goed op orde en de eerste helft is ten einde.
Met een 0-0 op het scorebord fluit de scheidsrechter voor de 2e helft. USV heeft in de rust een goede peptalk gehad en schiet uit de startblokken. De eerste twee kansen zijn voor de thuisploeg, maar nog steeds geen doelpunt. Je voelt aan alles dat het niet lang meer kan duren en het is BAS die de eerste goal weet te maken. Sterre trapt de bal goed uit naar Myrthe, die schiet hem snel naar Roos, Roos knalt de bal voor de goal langs en Maureen kan hem nog net er in tikken, 0-1!! Gesterkt door de goal gaat BAS op jacht naar de 2e. Een bijna identieke aanval volgt, maar deze gaat net mis. Niet veel later is het weer Myrthe die opstoomt en het eens van afstand probeert. Een vlammend schot wat uiteenspat op de paal. Ook USV blijft het proberen, maar komt er niet echt aan te pas. Toch is er een zondagsschot dat richting onze goal gaat. Per ongelijk gaat de bal via de voet van Luna pardoes achter Sterre. Dikke pech, maar wel 1-1 op het scorebord. Beide coaches peppen onze meiden nog eens extra op, er moeten 3 punten mee naar huis!!
Alle dames begrijpen de boodschap en de mouwen gaan nog eens extra omhoog. Shirley krijgt als eerste weer een kansje, maar helaas net niet. De licht geblesseerde Christine weet in de 21e minuut van de 2e helft het net wel te vinden 1-2. De voorsprong is weer een feit, 3 punten binnen handbereik. Kijkend naar de klok en de voorsprong verdedigend coacht Els haar troepen hartstochtelijk naar voren. Met een hartslag van “levensgevaarlijk” en het zweet in de handen zien de coaches USV nog enkele malen ten strijde trekken, maar gescoord wordt er niet meer. Eindelijk is daar het eindsignaal en zijn de 3 punten in de tas!!
Het was een beetje vroeg vanmorgen, maar het resultaat mag er zijn. Strijdend als een team, inclusief de coaches, is er deze competitie nog niet verloren.
Volgende week thuis om 09.00 tegen Go Ahead Kampen. Kunnen ze iets langer in hun bedje blijven liggen.