BAS MO11-1 - Barneveld ME2 : 3-5

BAS MO11-1 3 - 5  Barneveld ME2
10-10-2015, 09:00 uur

Wedstrijd met twee gezichten

Het beloofde een mooie ochtend te worden deze zaterdag en de dames van BAS ME1 hadden er weer zin in. Na de warming-up begon de wedstrijd tegen de meiden van SDVB uit Barneveld.
Met een compleet fitte selectie startte Shirley natuurlijk op de goal. Sterre, Lieke en Myrthe vormden samen de verdediging. Maureen en Christine op het middenveld en Daisy in de spits. Dionne, Jacqueline en Roos mochten de eerste minuten vanaf de zijkant bekijken.
SDVB had de eer om af te trappen en ook die meiden hadden er zin. Ze gingen direct vol en stevig in de aanval, maar onze verdediging was wakker. De eerste aanval werd vakkundig afgeslagen en hup..... direct naar voren die bal. Via het middenveld naar Daisy, maar die kwam een reus van een centrale verdediger tegen. Dat was even schrikken.... en weg was bal.
De Barneveldse dames speelde netjes via de zijkant de bal naar voren wat resulteerde in de eerste echte kans van de wedstrijd. Gelukkig ging de bal naast, maar je zag bij onze parels wat angst in de ogen komen. We vergaten even onze posities en SDVB werd beter en beter. De grote nummer 5 van SDVB kon zo door de verdediging wandelen en richting Shirley rennen. Een open kans 1 op 1 voor SDVB, maar door een uitstekende redding van de zelfverzekerde Shirley stond er gelukkig nog 0-0 op het scorebord. Het leek wel of dit even nodig was voor de rest van het team. De sprankeling was weer terug in de ogen van onze meiden en ze gingen weer doen wat ze moesten doen en dat was ..... VOETBALLEN!!
De partij ging leuk beide kanten op, maar in de 9e minuut was het toch SDVB die de score opende 0-1. Na dit doelpunt gingen de kopjes niet hangen en bleven de BAS meiden lekker voetballen en golfde de wedstrijd op en neer. Iedereen bleef nu goed op haar positie, de verdediging was stabiel en werkte de bal vakkundig naar het middenveld. Vanuit daar werd geprobeerd om via Christina en Maureen langs de zijkant naar voren te komen om daarna de bal voor te geven. Tot zover ging dat goed, maar net dat laatste tikje richting de goal ontbrak. Na nog een paar goede aanvallen van onze meiden ging er weer een oude voetbalwet in werking...... Als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel! Een snelle uitbraak van SDVB werd eerst nog goed door Lieke tegen gehouden, maar direct daarna (via een smerige punter) viel in de 16e minuut de 0-2 in het netje..... De mouwen moesten nu echt omhoog en dat deden de meiden. Vol in de aanval en strijden voor elke meter! De verdediging werd een vesting en de aanval zette het mes tussen de tanden.
Weer via de zijkant wist dit keer Maureen goed door te komen en stormde op de goal af. Helaas wist de keeper de bal goed weg te schoppen en tikte ook Maureen haar knie even aan. Met een kleine blessure moest Maureen even plaatsmaken, maar de meiden van BAS gingen nog harder op zoek naar de aansluitingstreffer. Dionne pakte achterin de bal op en zig/zagde over het hele veld richting de goal. Door sterk verdedigen en misschien iets te lang wachten met schieten ging ook deze kans verloren en gingen we met een stand van 0-2 rusten.
Wij mochten de 2e helft aftrappen, maar het uitstekende spel van eind 1e helft was als sneeuw voor de zon verdwenen. SDVB ging als een raket, maar wij hebben Shirley. Ze moest vol aan de bak en goed haar best doen om het doel schoon te houden.
Gelukkig ging de Barneveldse storm na 5 minuten liggen en onder aanvoering van onze jongste supporter Norah Flantua was BAS weer wakker. Iedereen stond weer goed op zijn positie en volle bak naar voren! Er volgden enkele corners voor ons, maar daar moeten we nog even op trainen. We sprongen slecht om met deze kansen en SDVB was er als de kippen bij. Met een snelle uitbraak gingen ze weer richting onze goal. Waar iedereen dacht dat Shirley de bal goed stopte, zag de scheids dat de bal toch echt 1 cm over de lijn was en dus 0-3.....
Na weer afgetrapt te hebben gingen de meiden natuurlijk weer verder met aanvallen wat resulteerde in corner nummer 6. Zou deze dan wel beter gaan? Helaas.... weer net niet, opnieuw een Barneveldse uitbraak en de nr. 5 van SDVB stormde alleen richting de goal van Shirley. Gelukkig had ze haar bril niet op en schoot ze hoog over.
Onze meiden deden echt hun stinkende best maar tot een echt schot op goal kwam het niet. Weer een corner en nu mocht Christina aanleggen om de bal eens goed voor te schieten. Ook deze werd weer goed verdedigd door SDVB en ze gingen er weer als een speer in de aanval. Gelukkig wist Maureen deze aanval in de kiem te smoren en via Sterre ging de bal weer naar voren.
Wat werkten de meiden hard en wat deden ze hun best , echt een compliment voor de groep, maar op het scorebord stond nog steeds 0-3. Krijgen ze dan echt geen loon naar werken?
Weer een aanval via de zijkant en nu is het Jacqueline die na goed doorzetten een afgemeten voorzet geeft op Daisy die eindelijk de nul van het scorebord weet af te halen. Een terechte score van BAS en de stand is 1-3. Is dit de ommekeer in de wedstrijd?
Jacqueline heeft in ieder geval de smaak te pakken en weet in een volgende aanval Roos te vinden. Helaas gaat deze kans net naast, maar de meiden bikkelen lekker door. Via via komt nu de bal voor de voeten van Dionne die solo richting de goal gaat maar ook deze kans gaat naast. SDVB is het even helemaal kwijt, maar BAS weet er nog geen gebruik van te maken. Net zoals in de eerste helft komt die vervelende voetbalwet weer voorbij en via een spaarzame uitbraak weten de Barneveldse meiden de 1-4 op het scorebord te zetten. Met nog dik 5 minuten te spelen zal het extra gas geven worden en dat snappen de meiden. We gaan weer vol in de aanval en Christine krijgt de bal. Slim vrijlopen van Roos, een mooie voorzet van Christina en Roos tikt haar 2e doelpunt van de ochtend binnen..... 2-4.
Na de aftrap van SDVB zijn het de meiden van BAS die weer in de aanval gaan. Jacqueline weet weer een bal te onderscheppen en tikt hem richting Roos. Roos blijft cool en maakt haar 3e van de ochtend, een loepzuivere hattrick!! De stand is nu 3-4 en wie weet kan het nog een gelijk spel worden. Strijdend voor een punt weet helaas SDVB er weer uit te komen en maakt in de laatste seconde van de wedstrijd 3-5.
Een nieuwe nederlaag, maar de prestatie van deze ochtend gaf de burger moed! Iedereen mag trots zijn op haar prestatie, maar we hadden gewoon wat pech. Schroef de kwaliteit van het veldspel nog wat op en de overwinningen komen vanzelf!