Swift uit, altijd lastig...

Na de bekerwinst tegen Swift moesten onze meiden van Bas wederom tegen Swift.
Swift uit, altijd moeilijk, kwam vandaag weer uit. Het leek of onze speelsters met de loten nog in de schoenen liepen.
We begonnen redelijk goed met licht veldoverwicht. Dionne heerste als altijd achterin en Sterre als dynamische middenvelder. Goed combinatiespel van Daisy en Roos met enkele kansjes. Dionne heerste als altijd achterin, Sterre was de moter op het middenveld. Niets aan de hand zou je zeggen.
Toch wist Swift in de 10e minuut uit het niets met een schot in de linkerhoek, de verder uitstekende keeper Shirley te verschalken. Hier had Bas geen goed antwoord op en enkele minuten later lag ook de 2-0 er in. Swift had duidelijk geoefend op schotkracht en er ook 2 goede speelsters bijgekregen.
Bas herstelde zich daarna toch weer, en drong aan met voor rust nog een goed schot van Christina.
De 2e helft gingen de meiden ervoor om de stand toch minimaal gelijk te trekken. Solo’s van Maureen en Jacquelien. Goed schot van Mirte. Kansen van Roos en Christina. Swift probeerde hun bekende countervoetbal te spelen maar Lieke gaf achterin niets weg.
Bas probeerde te forceren maar Swift gooide de wedstrijd in het slot: 2-0 voor Swift helaas.
Volgende week thuis om 9 uur tegen Owios hopen we de eerste punten binnen te slepen gesteund door onze trouwe aanhang.