12-9-2015, 09:00 uur

Verslag BAS ME1-WHC ME1

Zaterdag 12 september 9 uur sportpark de Schelp

Vandaag was het tijd voor onze eerste competitieduel. Luna kwam ons versterken want Christina was ziek en Sterre was niet al te fit.
Voor de wedstrijd werd de tactiek nog doorgenomen door Polly en Els. Dana en Amber waren ook aanwezig om het eerste thuisduel te aanschouwen. Samen met verschillende ouders en opa en oma's was het druk langs de lijn.

Om klokslag 9 uur begon de wedstrijd. De scheidsrechter was dit keer de voorzitter van BAS, Huib van Os. Die wilde met eigen ogen wel een zien hoe het meidenelftal van BAS kon voetballen. Shirley stond weer op doel en de achterhoede werd bevrouwd door Dionne, Mirthe en Sterre. Jacqueline en Maureen stonden op het middenveld en Daisy stond in de spits. Lieke, Roos en Luna begonnen als wisselspeler.
WHC mocht de aftrap nemen en begonnen fanatiek richting het doel. Echter ver kwamen ze niet want Mirthe zette haar voet ertussen. Daarna ging de bal richting het doel van de tegenstander met een mooie bal van Maureen richting Daisy. Die werd even opzij gezet door de twee reuzen van WHC die samen in de verdediging stonden. Het spel ging steeds over en weer en de twee dames reuzen van WHC werden gek van Daisy die ze steeds weer opzocht en de confrontatie aan ging.
Op een gegeven moment krijgt WHC een hoekschop die goed werd weggeschopt door Dionne, die als een stofzuiger bezig was als laatste vrouw.
Bij rust was de stand 0-0. Na een peptalk van onze coaches begonnen we aan de tweede helft.
De druk op de goal van Shirley werd groter. Verschillende schoten werden gestopt. Nadat de bal over de achterlijn was gewerkt door Lieke, kreeg de tegenstander een hoekschop. Deze ging er helaas in 0-1.
WHC kreeg de smaak te pakken. Bij het ingaan van de zesde minuut was er een schot op het doel, 0-2.
De kopjes bij BAS gingen een beetje hangen.....
Maar toch gingen de dames vol door omdat er kansen over en weer waren. Na een mooie aanval van Dionne via Roos, schoot Daisy op het doel. Jammer, net mis.
De volgende aanval ging beter, via Sterre en Luna kwam de bal bij Roos die hem over de doellijn werkte. Althans, dat dachten wij. De scheidsrechter besloot dat de keeper de bal voor de lijn te pakken had, dus het blijft 0-2.
Maurreen en Jacqueline probeerden ook nog een keertje richting het doel van de tegenstander te gaan maar de scheidsrechter floot af, het was tijd.
Eindstand 0-2.

De dames hebben goed hun best gedaan en we kijken weer uit naar de wedstrijd van volgende week.